RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hoge celstraffen voor vader en zoon na fraude bij Weststaete Baarn

1/2
UTRECHT/BAARN -

Het Baarnse familiebedrijf Weststaete was betrokken bij oplichting en witwassen van crimineel geld. De rechtbank in Utrecht heeft dat maandagmorgen geoordeeld in de grote fraudezaak. Hans J. uit Soest en zijn zoon Michael zijn volgens de rechter de hoofdschuldigen en moeten respectievelijk vier en drie jaar de gevangenis in.

In totaal zeven personen hebben met allerlei bv's en stichtingen 24 miljoen euro opgehaald bij beleggers. Ze beloofden hen investeringen te doen om hoge rendementen te halen, maar daar kwam helemaal niets van terecht. De groep werd onder meer oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte ten laste gelegd.

Moeder Johanna B. heeft volgens de rechter valsheid in geschrifte gepleegd en kreeg een taakstraf van 150 uur. De vrouw reageerde emotioneel op de uitspraak. Drie overige daders zijn medeplichtig bevonden aan de grootschalige oplichting en een aantal van hen ook aan witwassen en valsheid in geschrifte. Twee van hen werden veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk; de derde kreeg een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Alleen verdachte Noel F. werd vrijgesproken.

De fraudeurs werden in januari 2014 aangehouden. Bij het doorzoeken van enkele woningen en bedrijfspanden in onder meer Baarn, Soest en Amersfoort werden wapens, dure auto's en horloges in beslag genomen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -