Dascha dwaalde urenlang rond: wie heeft bewakingsbeeld?

HOLLANDSCHE RADING - De 16-jarige Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading heeft vlak voor haar dood urenlang door Hilversum gedwaald. Ze heeft een aantal keer stilgestaan en is zelf naar het spoor gelopen. Ze is niet bij iemand in de auto gestapt. Dat blijkt uit onderzoek van Signi Zoekhonden.
Nu de route die het meisje heeft gelopen bekend is, kunnen er beelden van bewakingscamera's bekeken worden. Peter R. de Vries, woordvoerder van de familie, roept inwoners en winkeliers in Hilversum op om beelden van bewakingscamera's vrij te geven. Ook andere getuigen die Dascha gezien denken te hebben zijn welkom.
Dascha werd ruim een week geleden aangereden door een trein na een avond stappen in discotheek Let's Get Down in Hilversum. De politie ging al vrij snel uit van zelfmoord, maar de familie gelooft daar niets van.
Uit pathologisch onderzoek blijkt onder meer dat ze had gedronken en drugs had gebruikt. Mogelijk is ze gedrogeerd.
Dascha verliet de disco 's nachts om te gaan plassen. Uren later werd ze gegrepen door de trein. Met speurhonden is een reconstructie gemaakt van Dascha's looproutes van de discotheek naar haar huis en de plek waar ze haar identiteitsbewijs is verloren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.