RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente verhaalt kosten geluidslekken TivoliVredenburg

UTRECHT - De gemeente Utrecht neemt juridische stappen om de kosten van de geluidslekken in TivoliVredenburg te verhalen. Dat laat het college weten in een brief aan de gemeenteraad.

Het tweede geluidslek in het muziekcentrum wordt komende zomer aangepakt. Het uitvoeren van de werkzaamheden vergt vijf weken en de gemeente wil de programmering niet verstoren.

Het belangrijkste knelpunt, de geluidsoverdracht tussen de zalen Ronda en Hertz, werd eerder opgelost met het aanbrengen van veren.

GELUIDDEMPEND
Het 'dichten' van het tweede lek tussen de zalen Cloud Nine en Hertz gaat 125.000 euro kosten. Volgens de akoestisch adviseurs is de beste oplossing om op de achterwand van het podium in Hertz geluiddempend materiaal aan te brengen.

"Het geluiddempende materiaal aanbrengen achter de podiumwand kan ook nog een positief effect hebben op de demping van de geluidsoverdracht tussen Ronda en Hertz. Dat maakt dat het uitvoeren van de maatregel belangrijke kansen biedt om het gebouw weer aanzienlijk te verbeteren", schrijft het stadsbestuur in de raadsbrief.

AANSPRAKELIJKHEID
De gemeente heeft ook juridisch onderzoek laten doen naar de aansprakelijkheid. Geconcludeerd is dat bij het beoordelen van de ontwerpen rond 2005 niet grondig genoeg onderzocht is ze wel voldoen aan de gestelde akoestische eisen. "Daarnaast zijn er gerede twijfels of de doos in doos constructie wel zorgvuldig genoeg is gebouwd", schrijft het college.

De gemeente gaat de toenmalig akoestisch adviseur en de bouwer van TivoliVredenburg aansprakelijk stellen. "Het juridisch traject zal, inherent aan de complexiteit van dit bouwproject, ingewikkeld zijn en kan wellicht lang duren. Na de aansprakelijkheidstelling zullen wij onderzoeken of de beide partijen samen of apart bereid zijn tot een aanvaardbare minnelijke schikking", aldus het college.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -