RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuw college Eemnes overleeft motie van wantrouwen

EEMNES -

Het pas gevormde college van Eemnes heeft maandagavond direct al een motie van wantrouwen aan de broek gekregen. De voltallige oppositie vond dat de wethouders van D66 en CDA moesten aftreden. Vorige week besloten die namelijk niet verder te willen met hun VVD-collega.

Volgens oppositiepartij PvdA is het een vreemde gang van zaken dat wethouders een andere wethouder wegsturen. "Als er problemen zijn, dan bespreek je dat eerst met je coalitiepartij en daarna met de gemeenteraad. Maar dat is hier niet gebeurd. Eerst is er een persmomentje geweest en daarna is de raad pas geinformeerd," aldus fractievoorzitter Wilma de Boer.


OVERLEEFD

De motie van wantrouwen werd niet aangenomen. De net nieuw gevormde coaltie van CDA, D66 en Fractie van den Berg stemde tegen en dus overleefde het college de motie.

CDA en D66 zegden vorige week het vertrouwen op in VVD-wethouder Herman Zoetman, omdat hij zou niet goed zou communicernen. Volgens de PvdA is het frappant dat juist die slechte communicatie als reden wordt gegeven. "De coalitiepartijen kunnen zelf ook nog wel wat verbeteren aan hun communicatie."


TELEURGESTELD

Maar CDA-fractievoorzitter Frans Hagens denkt daar heel anders over. "We zijn heel duidelijk geweest. We denken vooral dat de PvdA teleurgesteld is, omdat we besloten hebben dat we de na coalitiegesprekken niet met die fractie in zee zijn gegaan."

Het nieuwe college komt volgende week met een zogenoemd addendum. Dat is een aanvulling op het programma dat CDA en D66 eerder met VVD sloten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -