RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Chauffeurs gaan staken, busvervoer in Utrecht maandag plat

PROVINCIE UTRECHT - Aanstaande maandag rijden er geen bussen en trams in Utrecht en omgeving. Dat vertellen buschauffeurs van U-OV aan RTV Utrecht. De chauffeurs zijn ontevreden over de winterdienstregeling die op 14 december in moet gaan.

De chauffeurs zijn vooral boos over een regeling in het rooster waarbij de pauze pas aan het einde van de dienst wordt gegeven. Ze willen hun pauze halverwege de dienst. Chauffeurs in de regio Utrecht hebben het al zwaar door alle wegopbrekingen in het centrum van de stad.


ONDERNEMINGSRAAD

Maandagavond hebben de chauffeurs een stemming gehouden en nagenoeg alle chauffeurs stemden voor een werkonderbreking volgende week. De voorzitter van de ondernemingsraad bevestigt het verhaal.

De voorzitter tekent wel aan dat er op dit moment nog wordt onderhandeld met de directie van U-OV. Zij sluit niet uit dat de directie alsnog water bij de wijn doet en dat zo een staking op maandag voorkomen kan worden.


DIRECTIE

Directeur Michel van den Munckhof erkent dat er problemen zijn met de rijtijden. Die problemen gelden met name voor het stadsvervoer in Utrecht. Ze worden veroorzaakt door de grote veranderingen in de stad die vanaf komende maandag worden doorgevoerd. Zo verhuizen bussen van de centrumkant naar de Jaarbeurskant.

Veel bussen moeten andere routes rijden, bijvoorbeeld over de fly-over op het Westplein en de nieuwe busbaan bij de Dichterswijk. Van den Munckhof geeft aan dat pauzes aan het eind van de dienst inderdaad ongewenst zijn. Hij wil die fout in de roosters repareren, maar zegt dat hij daar minstens twee maanden voor nodig heeft.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht