RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Touretappe Utrecht-Neeltje Jans levert Zeeland 3 miljoen euro op

UTRECHT -

De twee etappe van de Tour de France, van Utrecht naar Neeltje Jans, heeft de provincie Zeeland netto 3 miljoen euro opgeleverd. Dat meldt Omroep Zeeland op basis van het evaluatierapport van de provincie.

Televisiekijkers in 190 landen zagen op zondag 5 juli Andrť Greipel de etappe winnen op Neeltje Jans. In Duitsland en BelgiŽ keken 11,3 miljoen mensen naar de waaieretappe. Op de Nederlandse televisie was de Zeeuwse etappe de best bekeken etappe ooit. Uit het rapport blijkt ook dat 95 procent van de Zeeuwen er trots op is dat de Tour de France in Zeeland neerstreek.

In het rapport staat ook dat er in Zeeland naar schatting 160.000 tot 180.000 mensen langs de route hebben gekeken. Dat is veel meer dan in eerste instantie werd gedacht. Op de Zeeuwse kering mochten 24.000 mensen staan, maar dat aantal werd niet gehaald, mede door het slechte weer

De provincie investeerde in totaal 365.000 euro in het evenement, veel meer dan oorspronkelijk werd begroot. Zo waren er meer veiligheidsmaatregelen nodig dan werd verwacht.

De Utrechtse Tourorganisatie komt nog met een evaluatie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -