RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

NFI onderzoekt haren Dascha

HOLLANDSCHE RADING - Het Nationaal Forensisch Instituut (NFI) gaat het haar van Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading onderzoeken om erachter te komen of het meisje een drugsverleden had. Het scenario van drogering is dan minder waarschijnlijk.

De 16-jarige Dascha kwam anderhalve week geleden in Hilversum om het leven bij een aanrijding met een trein. Ze was aan het stappen in een discotheek en verdween nadat ze 'even ging plassen'. Pas uren later werd ze gegrepen door de trein.

De politie ging eerst uit van zelfmoord, maar de nabestaanden geloven dat niet. Uit onderzoek van een door de familie ingeschakelde patholoog blijkt dat Dascha had gedronken en onder invloed was drugs. Mogelijk is ze gedrogeerd. Het rechercheteam en de familie willen graag weten of zij een drugsverleden had, meldt De Gooi- en Eemlander. Volgens familiewoordvoerder Peter R. de Vries gaat het om een relatief duur laboratoriumonderzoek.

De misdaadjournalist is ook nog op zoek naar getuigen en mensen met bewakingscamera's waarop Dascha mogelijk is te zien. Het meisje heeft urenlang door Hilversum gedwaald, blijkt uit onderzoek van Signi Zoekhonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht