RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Geen videobeelden dwaaltocht Dascha"

1/2
HOLLANDSCHE RADING -

Er zijn nog geen videobeelden aangeleverd waarop de dwaaltocht te zien is van de omgekomen Dascha Graafsma door Hilversum. Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft dat dinsdag gezegd. Hij hoopt dat er alsnog beelden opduiken.

"We hebben wel meldingen gekregen over camera's langs de route, maar concrete beelden zijn er nog niet. Er blijken ook nepcamera's tegen inbrekers bij te zijn", aldus De Vries, die woordvoerder van de familie is.

Het meisje uit Hollandsche Rading kwam eind vorige maand 's nachts in Hilversum om het leven door een aanrijding met een trein. De politie gaat uit van zelfmoord, maar haar nabestaanden geloven dat niet en schakelden de media in. Met hulp van een speurhond van de Signi Zoekhonden is de route in kaart gebracht die het meisje heeft afgelegd.

De camerabeelden van club Let's Get Down zijn wel beschikbaar en afgegeven aan de politie, zegt eigenaar Dennis Jan DrieŽnhuizen in het AD. Hij zegt dat hij en zijn personeel niets hebben gezien. Hij hoorde pas over de verdwijning toen een vriendin van Dascha kwam vertellen dat ze zoek was. Voor zover hij en zijn personeel hebben gezien, is er niemand 'out' gegaan door drank of drugs.


ALCOHOL

Dascha Graafsma had alcohol gedronken de avond voordat ze in Hilversum onder een trein kwam en overleed. Ook is er drugs in haar bloed aangetroffen. Dat zegt forensisch patholoog Frank van de Goot tegen RTV Utrecht.

Van de Goot zegt dat er een wezenlijk alcoholpercentage in haar bloed zit. Hij distantieert zich van de term stomdronken, zoals die dinsdag door sommige media is gebruikt. "Dat is een kwalificatie. We hebben al aangegeven dat er sprake was van beÔnvloeding en dat vinden we een betere omschrijving."

De patholoog wil niet zeggen welke drugs in het lichaam van Dascha zijn gevonden. "Het zijn bekende middelen", zegt Van de Goot. Hij maakt nog woensdag het sectierapport af en stuurt het dan naar de familie. Dan zit zijn rol erop. "Nu de gegevens bekend zijn, pakt het Nederlands Forensisch Instituut het onderzoek verder op."

Dinsdag werd bekend dat het Nationaal Forensisch Instituut het haar van Dascha gaat onderzoeken om erachter te komen of het meisje vaker drugs had gebruikt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -