RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tourstart op vier in jaaroverzicht Facebook

UTRECHT -

Het meest besproken onderwerp van het jaar op Facebook was in Nederland de aanslag op de redactie van het Franse magazine Charlie Hebdo.

De aanslagen in Parijs op 13 november staan op een tweede plaats en zanger Ali B bekleedt de derde plek in de top-10 die Facebook samenstelde. De Tour de France, die afgelopen zomer van start ging in Utrecht, bezet plaats vier. Nederlanders namen ook veelvuldig de tijd om op Facebook te praten over Holland's Next Top Model. Het RTL-programma staat op plaats tien.

Facebook, het meest gebruikte sociale medium ter wereld, heeft woensdag een jaaroverzicht gepubliceerd: Year in Review 2015. "Hierin kijkt Facebook terug op de momenten in 2015 die ons ontroerden en inspireerden", aldus het Amerikaanse bedrijf.

Wereldwijd zijn de komende presidentsverkiezingen in de VS het meest besproken onderwerp op Facebook, de terreur in Parijs op 13 november is het tweede item en de Syrische burgeroorlog en vluchtelingencrisis staat op de derde plaats. Dat laatste onderwerp staat in het Nederlandse lijstje op de zevende plek. Aan de andere kant bekleedt 'Charlie Hebdo' op het wereldlijstje de achtste plaats.

Op basis van check-ins op Facebook is de Keukenhof de meest bezochte plek in Nederland. De Efteling en diergaarde Blijdorp staan respectievelijk op plaats twee en drie. Verder checkten FB-gebruikers vaak in bij onder meer de Ziggo Dome, het Rijksmuseum en Safaripark de Beekse Bergen.

Aan de hand van geanalyseerde data maakte Facebook ook lijstjes van meest genoemde films, tv-series, popartiesten en politici. De ranglijsten worden respectievelijk aangevoerd door Star Wars; The Force Awakens, Game of Thrones, Ed Sheeran en Barack Obama.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -