Mag niet, kan wel: varen in de Catharijnesingel

Verslaggever Anita Sara Nederlof op de Catharijnsingel.
Verslaggever Anita Sara Nederlof op de Catharijnsingel. © RTV Utrecht
UTRECHT - Officieel is het nog een bouwput, maar dat weerhield RTV Utrecht-verslaggever Anita Sara Nederlof er niet van om nu al met een bootje over de Catharijnesingel te varen. Ruim vóór de officiële opening volgende week.
Graafmachines zijn dag en nacht bezig met het weghalen van zand in de singel, waardoor het grondwater naar boven borrelt. Inmiddels staat tussen Vredenburgknoop en de Paardenveldbrug een laag van 60 centimeter en dat is diep genoeg om er te peddelen.
Terwijl het werk even stilligt, klimt Anita Sara, veilig met droogpak en zwemvest, in haar bootje en peddelt over het water. Als eerste, al lag er al twee weken geleden al wel een bootje van de aannemer onder de Vredenburgknoop.

RONDVAARTBOOT

Uiteindelijk moet het water ruim twee meter diep worden. De doorvaarthoogte onder de bruggen is 2,75 meter en dat moet genoeg zijn voor een rondvaartboot. Het talud loopt door en wordt aan de buitenrand groen met bomen. Aan de binnenkant komt bij Paardenveld een parkje en verder is er metselwerk.
Nog vóór de zomer komt er ook water vóór TivoliVredenburg, maar het duurt nog een paar jaar voordat boten rond de binnenstad kunnen varen. Eerst moet Hoog Catharijne worden afgebouwd en er is ook nog onvoldoende geld voor het herstel van de singel bij Moreelsepark.
De Catharijnesingel werd in de jaren '70 gedempt om er een achtbaansweg van te maken.

Verslaggever Anita Nederlof peddelt in de Catharijnsingel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.