RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bijna 80.000 mensen tekenen protest tegen ov-chipkaart

-

De actie van de Consumentenbond tegen de aanschafkosten van ov-chipkaarten heeft 77.731 handtekeningen opgeleverd. De bond vindt het raar dat de kaart 7,50 euro kost, die ook nog eens iedere 5 jaar vernieuwd moet worden.

"Ik denk dat we ons punt wel duidelijk kunnen maken. Dit aantal meldingen slaat alle records qua klachten", aldus woordvoerster Joyce Donat van de Consumentenbond over de actie. Ons vorige record stond op ruim 55.000 steunbetuigingen. Dat was vorig jaar toen we een petitie hadden voor een lagere premie op de zorgverzekeringen.

De Consumentenbond wil samen met reizigersclub Rover in gesprek gaan met de vervoerders en TLS, de maker van de kaart om de kaart goedkoper te maken. "In vergelijking met andere landen in Europa betaalt de Nederlandse klant verreweg het meest."

Ook zijn de kosten van vervanging een doorn in het oog van de bond. "Zo moet je bij een onzichtbaar defect 11 euro betalen voor een nieuwe kaart. Dat is nog hoger dan de aanschafprijs. In alle andere Europese landen worden deze kosten niet gerekend." Bovendien kost het 2,50 euro om saldo terug te laten storten.

De Consumentenbond kreeg ook veel klachten over de toeslag van 1 euro op eenmalige chipkaarten, die de papieren kaartjes hebben vervangen.

Wanneer het gesprek tussen de verschillende partijen plaatsvindt, is nog niet bekend. De NS heeft al gezegd de klachten serieus te nemen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -