RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nieuwe dienstregeling NS zondag van start

UTRECHT - De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen gaat zondag in. Dat meldde NS donderdag. Vergeleken met het rooster van 2015 gaat het vooral om aanpassingen van vertrektijden en sporen. Maar ook zijn er wat wijzigingen in de frequentie waarmee treinen rijden en gaan sommige stations anders heten.

Van en naar station Utrecht Lunetten rijden straks weer vier treinen per uur in plaats van twee, meldt de NS. Doordat goederentreinen op andere tijden en sporen gaan rijden, kunnen alle Sprinters weer stoppen op station Utrecht Lunetten.

Ook gaat in de nacht van vrijdag op zaterdag een extra late trein van en naar de provincies Groningen en Drenthe rijden. Verder gaat er dagelijks één extra Thalys, waardoor er vrijwel de hele dag ieder uur een trein naar Brussel rijdt, om vervolgens meestal door te rijden naar Parijs en soms naar Lille.

Tussen Alkmaar en Haarlem rijden in de ochtend- en avondspits nog maar twee rechtstreekse intercity's per uur die niet meer op tussengelegen stations stoppen, alleen nog op station Beverwijk. Reizigers op dit traject moeten in de nieuwe dienstregeling soms rekening houden met een langere reistijd.


SCHIPHOL

Verder krijgt een aantal stations een nieuwe naam. Zo gaat station Schiphol voortaan Schiphol Airport heten, Enschede Drienerlo wordt Enschede Kennispark en Eindhoven Strijp-S is de nieuwe naam voor station Eindhoven Beukenlaan.

Het aantal treinen op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Amsterdam wordt pas in de loop van komend jaar verhoogd waardoor er uiteindelijk elk kwartier een intercity moet vertrekken, aldus NS donderdag.

Juist donderdag kreeg NS een brief van ConsumentenClaim, waarin 7500 klachten van reizigers zijn gebundeld. Die gaan vooral over overvolle treinen. NS heeft volgens de organisatie de plicht zo veel mogelijk reizigers een zitplaats aan te bieden.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht