RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht: Slecht gecommuniceerd met boekhandel Broese

UTRECHT -

De communicatie over het huurcontract met boekhandel Broese was niet goed. Dat schrijft het stadsbestuur aan de gemeenteraad naar aanleiding van de verloren rechtszaak over het pand op de Stadhuisbrug. Het college van B en W gaat niet in hoger beroep.

Broese sleepte de gemeente voor de rechter omdat die het huurcontract had opgezegd. Het stadsbestuur wilde dat Broese op 1 januari het pand aan de Stadhuisbrug zou verlaten, zodat het gebouw kon worden verkocht. In het pand zit ook de bibliotheek en die gaat over enkele jaren verhuizen naar de Neude.

De eigenaren van Broese Boekverkopers stelden echter dat een was overeenkomst gesloten waarin staat dat, als de bibliotheek per 1 januari 2015 geen andere plek zou hebben, het huurcontract met twee keer vijf jaar verlengd zou kunnen worden. De rechter was het met de boekhandelaars eens en zette een streep door de verkoopplannen van de gemeente.

De gemeente stelt de verkoop van het pand nu uit. Pas als het huurcontract met de bibliotheek is opgezegd, wordt weer gekeken naar de opties voor het gebouw uit 1924, aldus het stadsbestuur in de raadsbrief.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -