RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Doornse mariniers bij defilé

1/2
DOORN -

Op de Coolsingel in Rotterdam is zaterdag het 350 jaar bestaan van het Korps Mariniers gevierd.

De mariniers uit Doorn, waarover RTV Utrecht vorige week nog een documentaire uitzond, waren ook bij het defilé dat werd afgenomen door koning Willem-Alexander. Vrijdag hielden ze nog een generale repetitie bij het eenjarig bestaan van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Tweeduizend (oud-)mariniers waren van de partij in Rotterdam, waar ook een fly-past werd gehouden. Voorafgaand aan het defilé waren er toespraken van minister Hennis van Defensie en de commandant van het Korps Mariniers, Richard Oppelaar.

Het Korps Mariniers is het oudste krijgsmachtonderdeel van Nederland. Het werd op 10 december 1665 als onderdeel van de marine opgericht op initiatief van raadspensionaris Johan de Witt en luitenant-admiraal Michiel de Ruyter.

De mariniers zijn opgeleid voor speciale operaties; van oorlogvoering en humanitaire hulpverlening tot geheime verkenningen en terreurbestrijding. Omdat ze vaak in gevaarlijke en extreme omstandigheden opereren, hechten ze veel waarde aan onderlinge verbondenheid en saamhorigheid. Voor velen van hen geldt dan ook het motto 'eens een marinier, altijd een marinier'.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -