RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Prachtige uitvaart Dascha troost voor familie"

UTRECHT/HOLLANDSCHE RADING -

Familie, vrienden en kennissen hebben zaterdag in Utrecht afscheid genomen van Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading.

Peter R. de Vries, de woordvoerder van de familie, noemt de uitvaart "zeer indrukwekkend". "Het was een prachtig, ontroerend en emotioneel afscheid. Een grote troost voor de familie", twittert hij.

De 16-jarige Dascha kwam twee weken geleden om het leven in Hilversum. Na een avond stappen werd ze aangereden door een trein. De politie ging al meteen uit van zelfdoding, maar de familie geloofde dat niet.

Ondertussen wordt steeds meer duidelijk over de laatste uren van Dascha. Peter R. de Vries zei vrijdag in RTL Late Night: "Er zijn nu veel meer aanwijzingen dat het gaat om een suïcide, dan dat een ander er de hand in heeft gehad."

De afgelopen weken is uitgebreid onderzoek gedaan naar de dood van het meisje. Inmiddels is aan de hand van verklaringen en camerabeelden duidelijk dat Dascha in de discotheek waar ze uit was ruzie had met een vriendin. "Die ruzie had te maken met een bericht dat op Facebook Messenger was binnengekomen", zei De Vries. "Daar ontstond wat touwtrekkerij over. Dascha heeft haar vriendin toen een klap gegeven, en die vriendin heeft haar ook een klap gegeven. Vervolgens is ze weggegaan, zonder haar jas."

De vraag is, zei De Vries, welke betekenis aan die ruzie moet worden gegeven. "Heeft die echt iets getriggerd, of is het meer een bakvissenruzie met als inzet een vriendje, en is er eigenlijk niets aan de hand? Dat moet wel onderzocht worden."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -