RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nieuwe dienstregelingen U-OV, Connexxion en NS

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Bij de regionale vervoerders Connexxion en Arriva en de Utrechtse vervoerder U-OV gaat zondag en maandag nieuwe dienstregelingen in. De nieuwe dienstregeling in het busvervoer wordt aangegrepen om veel bussen naar het nieuwe station aan de Jaarbeurszijde te laten verhuizen.

Bij Connexxion is er niet veel veranderd, maar bij U-OV gaan vanaf maandag wel enkele lijnen op de schop. Doordat er een nieuwe route komt onder het Stadskantoor, zullen de lijnen 19, 28, 37, 38 en 39 een paar minuten sneller van en naar de halte aan de Jaarbeurs zijn. Nieuw zijn nachtlijnen naar Maartensdijk, Hilversum en Soest.

Veel bussen worden verplaatst naar het nieuwe busstation onder Utrecht Centraal aan de Jaarbeurskant. Dat geeft ruimte aan de stadskant voor de bouw van winkels en woningen. De bussen krijgen op het nieuwe station bij het Jaarbeursplein geen vaste halte meer. Aan de busstation Jaarbeurszijde wordt nog tot de zomer gewerkt.


TREINEN

Ook de Nederlandse Spoorwegen rijden volgens een nieuwe dienstregeling. Van en naar station Utrecht Lunetten rijden nu weer vier treinen per uur in plaats van twee. Daardoor gaat buslijn 31 ook weer ieder kwartier rijden.

Vergeleken met het oude rooster gaat het verder vooral om aanpassingen van vertrektijden en sporen. Maar ook zijn er wat wijzigingen in de frequentie waarmee treinen rijden en gaan sommige stations anders heten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht