RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nieuwe dienstregeling voor bussen en trams in Utrecht

1/3
UTRECHT - Voor mensen die met de bus en tram naar school of werk gaan is het maandagochtend extra goed opletten in Utrecht. De bussen van vervoerder U-OV rijden volgens een nieuwe dienstregeling.

Behalve veel kleine aanpassingen in vertrek- en aankomsttijden is er ook een aantal grote wijzigingen. Dankzij een nieuwe route onder het stadskantoor zijn de lijnen 19, 28, 37, 38 en 39 een paar minuten sneller. Nieuw zijn de nachtlijnen naar Maartensdijk, Hilversum en Soest.


PROTEST

De nieuwe dienstregeling zorgde voor protest bij chauffeurs van U-OV. In het nieuwe tijdschema zouden ze hun pauze aan het einde van de dienst krijgen en niet halverwege. Ze dreigden met een staking, maar die was na een voorstel van de directie van de baan.


VERHUIZING

De nieuwe dienstregeling wordt ook aangegrepen om veel bussen naar het nieuwe station aan de Jaarbeurszijde van Utrecht Centraal te verhuizen. Daardoor hebben alle buslijnen nu een andere vertrekhalte. Aan de stadskant ontstaat door de verhuizing ruimte voor de bouw van huizen en winkels.

Zondag gingen al de nieuwe dienstregelingen van Connexxion, Arriva en de NS in. Zo rijden van en naar station Utrecht Lunetten nu weer vier treinen per uur in plaats van twee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht