RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Rel over theehuis Lage Vuursche, voorzitter adviesorgaan stapt op

1/6
LAGE VUURSCHE - De gemoederen over de geplande komst van een theehuis aan de rand van Lage Vuursche lopen hoog op. Tjark Boot, voorzitter van de contactcommissie die de gemeenteraad adviseert, is per direct opgestapt. Vrijdag deed hij op RTV Baarn nog een aantal gepeperde uitspraken over de kwestie.

In een officiŽle verklaring van de contactcommissie staat dat Boot geen geloof meer heeft in een goede afloop en de lokale democratie. Hij is van mening dat de raad onvoldoende rekening houdt met de inwoners.

Een meerderheid vindt dat het theehuis op de hoek Vuurse Steeg-Embranchementsweg ten koste gaat van de rust, natuur en verkeersveiligheid. Horecaondernemers vrezen dat met de nieuwe uitspanning aan de rand van het dorp de omzet van de pannenkoekenrestaurants daalt.


CYNISCH

Op sociale media wordt het vertrek van Boot ook gelinkt aan zijn optreden bij de lokale zender RTV Baarn vrijdag. Daar liet de voorzitter van de contactcommissie zich cynisch uit over de landgoedeigenaar die het theehuis mag exploiteren en de VVD. Dit zette bij kwaad bloed in de Baarnse politiek.


VVD-FRACTIEVOORZITTER

Over Suzanne Oortman Gerlings, de fractievoorzitter van de VVD, zei Boot: "Hoe heet dat mens, ze heeft iets te veel gegeten. Over de verkeersveiligheid zegt zij eigenlijk: gooi die kindjes maar op, kijken wie ze aanrijdt, de tractor of de bus. Een soort lokale gehaktmolen eigenlijk. De VVD vindt de veiligheid prima kennelijk."


YOUP

Over de raad in Baarn sprak Boot: "Wat er gebeurt in die raadsvergaderingen is zo komisch. Hoe heet die cabaretier ook alweer van dat bier? Laatst kreeg hij nog een hartinfarct, heel zuur...Youp van 't Hek, bedoel ik ja. Dit is gewoon een Oudejaarsshow voor Youp van 't Hek.

Over de eigenaar van het landgoed sprak Boot: "Die landeigenaren willen allemaal wat bijverdienen, die zijn zo arm, de armoede druipt ervan af. Dat kan je ook wel zien aan hoe ze wonen en wat voor auto ze rijden. Deze landgoedeigenaar had al een theehuis, maar dacht waarom zou ik er niet nog een willen."

Het vertrek van Boot is in ieder geval in goede aarde gevallen bij het CDA in Baarn. "De enige passende reactie op het interview voor RTV Baarn", stelt fractievoorzitter Rik van Hardeveld.

Vicevoorzitter Hans Geurtsen neemt voorlopig de voorzitterstaken waar van Boot. De contactcommissie beraadt zich later over een permanente oplossing.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht