RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Externe commissie onderzoekt misstanden kno-afdeling UMC

UTRECHT -

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft een externe commissie ingesteld ter ondersteuning van het onderzoek naar de patiŽntveiligheid en kwaliteit op de kno-afdeling van het UMC Utrecht.

Het tv-programma Zembla zond begin november een opzienbarende reportage uit over misstanden op de afdeling. Anonieme bronnen klaagden over een angstcultuur.

Een chirurg zou tot twee keer toe een slagader hebben doorgesneden. Beide patiŽnten overleden. De sterfgevallen hadden moeten worden gemeld, maar dat gebeurde pas onlangs.

Naar aanleiding van de uitzending heeft de inspectie het toezicht op het ziekenhuis geÔntensiveerd en doet zij onderzoek naar de patiŽntveiligheid, de kwaliteit in het ziekenhuis en de door het ziekenhuis gemelde calamiteiten.

De inspectie heeft de externe commissie verzocht haar te adviseren door middel van een eigen onafhankelijk onderzoeksrapport. Voorzitter van de externe commissie is prof. dr. Jan Willem Leer, voormalig hoogleraar en hoofd van de afdeling Radiotherapie aan het Radboudumc en voorzitter van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek.

De inspectie heeft de externe commissie verzocht zo snel mogelijk van start te gaan en vůůr 1 juli 2016 te rapporteren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -