RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Opnieuw vrijspraak voor Amersfoortse moeder van dode baby's

AMERSFOORT - De Amersfoortse moeder van twee overleden baby's is ook in hoger beroep vrijgesproken van doodslag op haar pasgeboren kinderen. Volgens het Gerechtshof kan onvoldoende worden vastgesteld dat de baby's tijdens of kort na de geboorte nog hebben geleefd.

Het Openbaar Ministerie wilde dat de vrouw onderzocht zou worden door een psychiater. Mocht het Hof daar niet mee akkoord gaan, dan vond justitie een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan twee jaar voorwaardelijk, een passende straf. Maar maandag bleek dat het Hof daar niet in mee ging.

Vorig jaar eiste het Openbaar Ministerie Midden-Nederland twintig maanden cel met dwangverpleging. Omdat de rechter in Utrecht toen ook niet met zekerheid kon zeggen of de kinderen bij de bevalling in leven waren, ging ze vrijuit.

De vrouw meldde zich begin 2014 bij de politie. Ze vertelde daar dat ze in 2002 en in 2004 haar overleden kinderen in plastic had gewikkeld en in een beautycase en in een koektrommel had verstopt. Ze was op dat moment verslaafd aan alcohol en cocaďne.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht