RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tour grootste trending topic van Utrecht

PROVINCIE UTRECHT -

De Tour de France was dit jaar het meest populaire Twitter-onderwerp in de provincie Utrecht. Op de dag van de eerste etappe werden de meeste tweets verstuurd in 2015.

Dat blijkt uit een analyse van Twitter-goeroe Jaap van Zessen. De Tour wint het van onderwerpen als #Woerden (bestorming noodopvang) en #wisselstoring (treinchaos Utrecht Centraal 2 februari).

Ook praatten Twitter-gebruikers in onze regio veel over de Provinciale Statenverkiezingen, het Overvechtse islamcongres waar Wilders op af kwam, de nieuwe FC Utrecht-trainer Erik ten Hag, de zoektocht naar de identiteit van de onwel geworden jogger en de verhuizing van de bibliotheek naar de Neude.

Ruim 2,5 miljoen tweets vermeldden een Utrechtse plaats. Daarmee staat onze provincie op de zesde plaats van alle twaalf provincies op basis van het aantal Twitter-berichten. Over Brabant wordt het meest getwitterd, over Zeeland het minst.

Ook in Zeeland was de Tour de France het meest besproken onderwerp. De tweede etappe finishte in die provincie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -