RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht gaat door met loktieners ondanks undercoveractie

UTRECHT - Utrecht gaat door met het inzetten van mystery guests om te controleren of horecabedrijven de alcoholwet naleven. Dat antwoordt het stadsbestuur op vragen van Student & Starter.

De partij vroeg om opheldering na een undercoverreportage van GeenStijl. Daarin was te zien dat tieners met geheime camera's zonder problemen alcohol kregen op een bijeenkomst van de gemeente over het eigen horecabeleid.


EFFECTIEF

Student & Starter ageert al langer tegen de inzet van mystery guests. De partij vindt het een vorm van uitlokking. Het gemeentebestuur wijst erop dat de methode snel en effectief is. "Met deze inzet geven wij uitvoering aan het landelijke beleid om het alcoholmisbruik door minderjarigen tegen te gaan. Door de gemeentelijke handhaving is het naleefgedrag aanzienlijk toegenomen."

Het college geeft nu toe dat de naleving van de alcoholwet de nodige inspanningen vergt. "De gebeurtenissen tijdens het stadsgesprek horeca illustreren dat. Overigens waren tijdens deze bijeenkomst geen ambtenaren aanwezig die belast zijn met het toezicht op en de handhaving van het alcoholbeleid."

Volgens de gemeente heeft de cateraar die de borrel verzorgde een waarschuwing gekregen. Bij de volgende overtreding volgt een bestuurlijk boete. Bij andere overtreders worden dezelfde sancties opgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -