Woerdense wethouder Duindam treedt per direct af

WOERDEN/WOERDEN - De Woerdense wethouder Bob Duindam legt per direct zijn functie neer vanwege een vertrouwensbreuk met zijn fractie D66. Duindam ligt onder vuur omdat hij verdacht wordt van belangenverstrengeling in een groot ICT-project binnen de gemeente.
De ex-wethouder was betrokken bij de oprichting van twee bedrijven die software maken die de gemeente Woerden ook gebruikt. Er zou een onderzoek komen om de feiten boven tafel te krijgen, maar daar kwamen Duindam en zijn partij D66 niet uit.
"We hadden moeizame maar constructieve gesprekken die toch op het laatste moment klapten. Dan loopt het mis, dat is heel spijtig", zegt D66-fractievoorzitter Heer Jan Hoogeveen.

STEUN

Bob Duindam voelt zich niet gesteund door zijn fractie en stapt daarom op. "In de politiek werkt het niet zonder steun van je eigen fractie. Dat is triest, ik denk dat ik het aardig deed in Woerden. Het is nu aan mijn opvolger."
Het college betreurt het aftreden en noemt Duindam een gewaardeerd lid van het college. "Hij heeft de afgelopen jaren veel tot stand gebracht voor de gemeente Woerden", aldus B&W in een schriftelijke reactie.

GESCHROKKEN

Ook de CDA-fractie in Woerden reageerde kort na het aftreden van de wethouder. " Het CDA is geschrokken van de berichten over wethouder Duindam. Het opstappen van wethouder Duindam vinden we naar de persoon moeilijk, anderzijds moedig, maar gezien de berichtgeving misschien ook wel onvermijdelijk.
Nu wethouder Duindam is opgestapt betekent dit niet dat we dit hoofdstuk nu al kunnen afsluiten. Wat het CDA betreft zijn er nog veel vragen die onbeantwoord zijn gebleven.", laat de fractie in een schriftelijke reactie weten.

ICT-BEDRIJVEN

Duindam was dit jaar betrokken bij de ondertekening van een convenant voor het opzetten van een ICT-coöperatie tussen Gemboxx en de gemeenten Woerden, Boxtel en Eindhoven. Dat zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij de fractievoorzitters omdat hij in 2012 de raad beloofde afstand te doen van al zijn aandelen in de ICT-bedrijven.
Ook beloofde hij dat hij geen producten of diensten van Gemboxx zou verkopen of aanprijzen bij overheidsinstellingen. Hij zei ook dat hij zich niet meer met de portefeuille ICT zou bezighouden.

REDEN

Begin deze maand bekende Duindam toch nog aandelen te hebben in Grexx en prees hij in een krantenartikel de software en het vormen van een ICT-coöperatie aan. Voor de raad was dat reden om Duindam aan de tand te voelen.
Bob Duindam was sinds 2010 wethouder van Woerden. In een verklaring aan de raad kondigde hij woensdagavond z'n vertrek aan.

"Er was een schijn van belangenverstregeling"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.