Van Dort definitief nieuwe wethouder Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Linda van Dort wordt definitief de nieuwe wethouder in Stichtse Vecht. Haar benoeming hing al in de lucht en is nu officieel bevestigd.
Ze volgt Jaap Verkroost op, die vorige maand opstapte nadat bleek dat zijn bedrijf een lening had afgesloten bij een projectontwikkelaar in Maarssen. Hij meldde die lening niet bij de burgemeester.
Het CDA verliet de coalitie en GroenLinks nam de plaats in. Van Dort was fractievoorzitter van die partij.
Ze krijgt de portefeuilles (dieren)welzijn, gebiedsgericht werken, duurzaamheid en milieu, recreatieschap Stichtse Groenlanden en natuur en landschap. Bovendien wordt ze wijkwethouder van Nieuwer Ter Aa en Kockengen.
Het is een parttime functie. Eerder werkte Van Dort als televisiejournaliste in Amerika (CNN), Australië (SBS) en enkele Nederlandse programma's zoals EenVandaag. Van Dort groeide op in Oud-Zuilen en woont nu in Maarssen-Dorp.

TAKEN

Wethouder Koops krijgt naast de portefeuille jeugdzorg ook de verantwoordelijkheid over het sociaal domein. Wethouder ?ivkovic-Laurenta gaat zich bezighouden met de projecten Merenhoef, Bisonspoor en Harmonieplein.
Het vluchtelingenbeleid wordt toegevoegd aan het takenpakket van wethouder Vital van der Horst, Pieter de Groene wordt locoburgemeester, wethouder Eric Balemans is de tweede locoburgemeester.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.