RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht overlegt kwestie Gandu met Culemborg

UTRECHT - De Utrechtse burgemeester Van Zanen heeft contact opgenomen met de gemeente Culemborg over de mogelijke uitzetting van voetballer Christian Gandu. De speler van het Utrechtse Magreb '90 woont in die gemeente.

Volgens Van Zanen zijn de steunbetuigingen voor Gandu, zoals de online petities en de Facebook-pagina, "ook voor het college een krachtig signaal". Dat antwoordt hij op vragen van de lokale partij Stadsbelang Utrecht.

Verder benadrukt de gemeente Utrecht dat het weinig kan doen voor Gandu. De beslissing over zijn toekomst ligt vooral bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en staatssecretaris Dijkhoff.


MODELVLUCHTELING

Stadsbelang Utrecht vindt Gandu een "modelvluchteling die vanuit een achterstandspositie een goed leven op aan het bouwen is". "Deze voorbeeldrol vervult hij sinds hij bij Magreb '90 speelt voor de spelers van de vereniging en voor de jongeren in Kanaleneiland."

Gandu moest onlangs van de IND terug naar zijn geboorteland Congo. Hij zou vandaag, 17 december, het land uit moeten zijn, maar de IND maakte later bekend opnieuw naar zijn zaak te gaan kijken. Totdat dat gebeurt, mag Gandu in Nederland blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -