Burgemeester Baarn diep geschokt door doodsbedreigingen

BAARN - Burgemeester Mark Röell van Baarn is diep geschokt door de bedreigingen aan het adres van een aantal raadsleden in zijn gemeente. Dat laat hij weten in een schriftelijke reactie.
Aanleiding van de bedreigingen is een ruzie over de komst van een nieuw theehuis in Lage Vuursche. "Raadsleden mogen onder geen enkel beding gehinderd worden in hun democratische rol. Een dergelijke ernstige ondermijning van het democratisch proces is volstrekt onacceptabel", aldus de burgemeester.
In het belang van het onderzoek wil Röell verder geen uitspraken doen over de gebeurtenissen. Volgens hem ligt de zaak bij de politie, die doet onderzoek naar de bedreigingen.

THEEHUIS

Inwoners van Lage Vuursche zijn niet blij met de komst van het theehuis. Ze zijn bang dat de horecagelegenheid ten koste gaat van de natuur; ondernemers vrezen omzetdaling.
De VVD in Baarn liet eerder vandaag weten dat er de afgelopen tijd "impliciete en expliciete doodbedreigingen" zijn geuit en dat de discussies zich toespitst op "uiterlijkheden".
De kwestie kostte eerder deze week al de kop van de voorzitter van de contactcommissie die de gemeenteraad adviseert: Tjark Boot. Hij deed op RTV Baarn opvallende uitspraken over de theehuiskwestie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.