RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tweede Kamer wil af van milieuzones

1/3
DEN HAAG/UTRECHT -

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil af van de gemeentelijke milieuzones zoals in Utrecht. Een motie van VVD-Kamerlid Barbara Visser kreeg steun van de PVV, SP en het CDA.

Visser noemt de milieuzones "automobilistje pesten" en vindt ze nutteloos en duur. Volgens haar worden de meer vervuilende auto's nu al zwaarder belast. Bovendien is niet bewezen dat dit soort zones effectief zijn.

De motie is overigens niet bedoeld voor vervuilende dieselvrachtwagens, die blijven dus nog altijd niet welkom in het centrum, meldt de NOS.

In juni oordeelde de voorzieningenrechter nog dat de milieuzone in Utrecht niet verboden hoeft worden. Er moet wel meer onderzoek komen. Volgens Utrecht en Milieudefensie scheelt het weren van oude, vieze auto's uit het stadscentrum 30 procent roetuitstoot op jaarbasis.


UTRECHT

Utrecht voerde op 1 mei dit jaar een milieuzone in voor vervuilende auto's. Eigenaren van een dieselauto die voor 2001 is gebouwd, mogen de binnenstad niet meer in. Doen ze dat toch, dan riskeren zij een boete van 90 euro.

Eind oktober werd bekend dat er inmiddels al ruim 10.000 bekeuringen zijn uitgeschreven aan bezitters van een vervuilende auto. Toch gaan steeds minder automobilisten de fout in.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -