RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VVD Utrecht: "Geen boetes meer in milieuzone"

1/3
UTRECHT -

De Utrechtse VVD wil dat de gemeente direct stopt met het uitdelen van bekeuringen in de milieuzone. Volgens de liberalen snapt de doorsnee automobilist niet meer waar hij aan toe is, nu landelijke media melden dat de milieuzone moet worden afgeschaft.

De partij reageert daarmee op een besluit van de Tweede Kamer. Een Kamermeerderheid wil af van milieuzones die gemeentelijk worden ingevoerd. De Kamer vraagt minister Melanie Schultz van Haegen in een motie om de lokale maatregel te verbieden. De minister heeft vrijdagmorgen in een reactie al gezegd dat de gemeentes zelf mogen bepalen hoe ze luchtvervuiling willen aanpakken.

D66 in Utrecht reageert "zeer geŽrgerd" op de Kamermotie. De partij vraagt zich af waar Den Haag zich mee bemoeit. De milieuzone is een democratisch genomen maatregel om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren, vindt de fractie. D66 waarschuwt dat als de milieuzone sneuvelt er andere ingrijpende maatregelen nodig zijn om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren.

Het Utrechtse CDA is sceptisch. De christendemocraten zijn bang dat het college de wens van de Tweede Kamer en een eventueel verbod door de minister naast zich neer gaat leggen. De partij denkt dat er mazen in de wet zijn, waarmee de milieuzone toch in stand kan worden gehouden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -