RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf geëist voor dollemansrit door Vreeswijk

1/2
VREESWIJK -

Het Openbaar Ministerie eist 219 dagen celstraf, tbs met voorwaarden en een rij-ontzegging van 5 jaar tegen een 43-jarige man uit Rhenen. De man was in juni verantwoordelijk voor een dollemansrit door Vreeswijk.

Bij zijn vluchtpoging ramde hij meerdere auto's en reed hij over het terras van een pizzeria heen om uit handen van agenten te blijven. Bij de oprit van de A27 werd hij door de politie klemgereden en overmeesterd. De verdachte A. stond vrijdag voor de rechter.

Een psychiater en psycholoog die A. hebben onderzocht trekken dezelfde conclusie: de bestuurder zat in een psychose. De verdachte verklaart dit zelf ook. Op het moment dat hij door Nieuwegein reed, had hij al een paar dagen niet geslapen en gebruikte hij ook geen medicijnen meer. Wel was hij onder invloed van drugs. Die gebruikte hij om rust in zijn hoofd te krijgen. Hierdoor heeft hij niet doorgehad wat hij allemaal heeft gedaan tijdens de rit. "Niet normaal," was de reactie van de verdachte dan ook na het zien van de camerabeelden tijdens de rechtszaak.

A. wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling, vernieling en drugsbezit.

De Officier van Justitie vindt dat de man minder toerekeningsvatbaar moet worden gerekend en wil dat de detentie van de verdachte wordt verlengd tot 19 januari. Dan is er een plek voor hem vrij in een behandelingscentrum. Ook wil hij dat A. tbs met voorwaarden krijgt.

De advocaat van A. ziet dat anders. Hij vindt dat er geen reden is om de man verder vast te houden. Tbs vindt hij ook een veel te zwaar middel: "Hij heeft een behandeling nodig, maar niet in een tbs-setting."


HENGEVELD

De achtervolging door Utrecht, Vreeswijk en Nieuwegein werd toevallig vastgelegd door een verslaggever van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Die was ooggetuige toen de man werd aangehouden en was onder de indruk van wat hij zag: "Hij was compleet doorgedraaid."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -