RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Medewerkers TSN krijgen deze maand nog salaris

PROVINCIE UTRECHT -

De 12.000 medewerkers van TSN Thuiszorg krijgen deze maand gewoon hun salaris en eindejaarsuitkering. Het bedrijf kreeg onlangs uitstel van betaling. Dat het desondanks kan betalen, is "mede te danken aan de vele gemeenten die versneld hun openstaande rekeningen hebben betaald", liet TSN vrijdag weten.

TSN is het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland. Het biedt zorg aan meer dan 40.000 mensen. Het bedrijf heeft 700 medewerkers in de provincie Utrecht in dienst die samen zo'n 2.000 mensen verzorgen.

Dat TSN al jaren verlies lijdt komt volgens het bestuur door gemeenten, die te weinig voor de zorg betalen, en door medewerkers die een te hoog salaris verdienen. De thuiszorggigangt verlaagde daarom de lonen. Die stapten naar de rechter en wonnen. TSN voert het vonnis echter nog niet uit. De curatoren zeggen dat ze eerst willen kijken of er wel toekomst is voor TSN.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten had haar leden al opgeroepen om de TSN-rekeningen snel te betalen. Dat moest voorkomen dat de zorg in gevaar zou komen.

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid laat weten: "Ik ben voor alle betrokkenen blij dat deze zekerheid voor de kerst gegeven kan worden."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -