RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Circuskoeien vervangen wilde dieren

1/2
LINSCHOTEN - Sinds september dit jaar is het niet meer toegestaan om wilde dieren in het circus te laten optreden. Maar melkveehouder Mascha Winterink uit Linschoten heeft een creatieve oplossing.

Vanaf vandaag zijn zes van haar koeien te zien in het Wintercircus in de Jaarbeurs in Utrecht. "Ik heb een jaar geleden drie roodbont en drie zwartbont kalfjes gekozen uit Harmelen, IJsselstein en Maarsbergen", vertelt ze.

De runderen zijn een jaar door dierentemmer Louis Knie getraind in Tsjechië. "Nu leeuwen, olifanten en kamelen niet mee zijn toegestaan, is dit de toekomst van het circus. We zullen ook met andere boerderijdieren gaan werken, zoals ganzen en varkens", aldus Knie.

Overigens staan er backstage nog wel een aantal kamelen tussen de koeien van Winterink. Deze mogen niet in Nederland optreden, maar wel in andere landen. Winterink is trots op haar kalfjes. "Het is geweldig om te zien. Ze springen rond. En de bruine en zwarte kleuren van de koeien zien er heel mooi uit in de piste".

Tot 3 januari zijn de runderen te bewonderen in de jaarbeurs. Daarna moet Mascha ze definitief missen, want ze reizen mee met het circus.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.