RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Veenendaalse kerkdienst in Frozen-stijl rond Kerstmis

VEENENDAAL - Kerken gaan steeds creatiever te werk bij het organiseren van de diensten. De kerk Mozaiek0318 in Veenendaal heeft een deal gesloten met Disney om een dienst te kunnen organiseren rond de populaire animatiefilm Frozen.

"Het kerstevangelie staat centraal, maar we willen wel beelden, verhaalelementen en types gebruiken die kinderen kennen", zegt voorganger Kees Kraayenoord. "Elsa geeft zich in de film uit liefde voor haar zus en dat is wat ons betreft net als het kerstevangelie waarin God zichzelf geeft.

Kraayenoord weet dat er ook kritiek is op de populaire aanpak die alleen maar bedoeld zou zijn om de kerk vol te krijgen rond Kerstmis. "Maar het gaat ons niet om mensen te lokken, het gaat erom dat we iets willen delen: dat Jezus van ons houdt. Maar goed, je kan nooit iedereen blij maken."

Er zijn meer kerken die op andere toer gaan. De Best Life Church in Utrecht heeft een spectaculaire futuristische lichtshow georganiseerd en De Bron in Amersfoort deelt kerstbrood en glühwein uit aan bezoekers. De hervormde kerk in Woerden zet bands en koren in om bezoekers te trekken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht