"Stop zaak tegen verdachte steekpartij sociale dienst"

UTRECHT - De rechtszaak tegen de verdachte van de steekpartij bij de sociale dienst in Zeist moet onmiddellijk worden stopgezet. Dat zei de advocaat van de 22-jarige F.B. uit Zeist tijdens de eerste pro-formazitting in deze zaak.
De verdachte wordt beschuldigd van drievoudige poging tot moord. Volgens de advocaat moet de zaak worden stilgezet omdat zijn cliënt niet begrijpt dat hij wordt vervolgd. Volgens hem is B. ook niet in staat om dat te begrijpen en moet hij uit de gevangenis worden overgeplaatst naar een psychiatrisch ziekenhuis.
Het Openbaar Ministerie beschuldigt B. ervan dat hij in oktober vorig jaar in Zeist een baliemedewerkster en een portier van de sociale dienst neerstak. Volgens getuigen sloeg hij ook een baliemedewerkster van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) op het achterhoofd. De verdachte is drievoudige poging tot moord ten laste gelegd.
De rechtbank wees het verzoek van de verdediging af, maar bepaalde wel dat in het Utrechtse Pieter Baan Centrum onderzocht moet worden of B. begrijpt dat er een rechtszaak tegen hem speelt. De volgende zitting is 13 april.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.