Stichtse Vecht: wij zijn in de maling genomen met A2

PROVINCIE UTRECHT - De gemeente Stichtse Vecht is enorm teleurgesteld door de uitspraak van de rechter over de A2. Die bepaalde dat de maximumsnelheid tussen Vinkeveen en Maarssen tussen 19:00 en 06:00 uur hoeft niet te worden teruggedraaid naar 100 per uur.
"Tienduizenden inwoners woonachtig aan de A2 voelen zich in de maling genomen", zegt wethouder Pieter de Groene in een reactie op het nieuws. Automobilisten mogen 's nachts gewoon 130 per uur blijven rijden.
"Het Rijk spiegelde onze inwoners in een prachtige folder voor dat bij de verbreding van de A2 een snelheidsverlaging van 120 naar 100 km per uur nodig was", zegt De Groene. "Maar al binnen acht maanden (na de verbreding, red.) begon het Rijk te morrelen aan hun eigen afspraken."
"Ik begrijp dat mensen zo snel mogelijk van Amsterdam naar Utrecht willen en vice versa, maar je moet ook rekening houden met de leefomgeving van mensen die langs de A2 wonen."
Wethouder Linda van Dort is ook kwaad. "Arrogant en onbegrijpelijk", noemt ze de beslissing van de rechter. "Er liggen inderdaad keiharde afspraken met bewoners."
Ook de gemeente De Ronde Venen en Milieudefensie zijn niet blij met de uitspraak van de rechter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.