RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht zet sociale media en microfoons in tegen vuurwerkoverlast

1/2
UTRECHT - Utrecht is in de aanloop naar de jaarwisseling al druk bezig om vuurwerkoverlast aan te pakken. Daarbij zet de gemeente onder meer sociale media en een geluidsdetectiesysteem in.

Op meerdere plekken in de stad zijn microfoons opgehangen die harde knallen vastleggen. Zo krijgt de gemeente inzichtelijk in welke wijken de meeste overlast is.

Ook houdt de gemeente sociale media nauwlettend in de gaten om te checken waar klachten vandaan komen en wat de klachten zijn. Speciale social media-watchers onderzoeken "alles wat open is op internet". Dat kunnen naast Twitter en Facebook ook sites zijn zoals rtvutrecht.nl, waar Utrechters reacties achterlaten.

Als ergens overlast is, gaat een speciaal vuurwerkteam direct op de melding af. De anti-vuurwerktactiek van de gemeente is al sinds 10 december in werking.

Bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast (landelijk) komen steeds meer meldingen binnen. Dat is voor burgemeester Van Zanen echter geen reden om vuurwerk helemaal te verbieden of het gemeentelijk te organiseren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -