Crowdfunding voor nieuwe stallen ezelsociëteit Zeist

ZEIST - De ezelsociëteit in Zeist heeft geld nodig voor de bouw van een nieuwe stal. De oude stal is ernstig in verval geraakt, het dak lekt en kampt met houtrot.
"We hebben deze stal vijftien jaar geleden gebouwd met sloopmateriaal", legt voorzitter Harry Dekkers uit. "Het is inmiddels dringend aan vervanging toe."
Het plan is om elders op het terrein van de sociëteit nieuwe stallen neer te zetten. Kosten: 150.000 euro. Ongeveer de helft van dat bedrag is al opgehaald. Om in ieder geval elektriciteit in de stallen te hebben is een van de vrijwilligers een crowdfundingsactie begonnen.
"Verlichting is er belangrijk", zegt Annemarie Bergervoet. Verzorging van dierenarts of hoefsmid gebeurt binnen en dan heb je goede verlichting nodig." Doneren kan via de website van de ezelsociëteit.
In de ezelsociëteit worden oude en verwaarloosde ezels opgevangen. Er lopen tientallen vrijwilligers rond die boel draaiende houden. De opvang is elke dag vrij te bezoeken. "Ze zijn van ons afhankelijk. De ezels krijgen hier de verzorging die ze nodig hebben."

Verslag op Radio M Utrecht
Reportage over de actie voor de ezelopvang

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.