RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Onderzoek naar ruzie tussen buschauffeur en passagiers op Utrecht CS

UTRECHT - De politie onderzoekt een ruzie tussen een buschauffeur en twee passagiers op Utrecht Centraal. De lezingen van vervoersbedrijf U-OV en de reizigers lopen ver uiteen.

Een broer (25) en zus (21) wilden dinsdagavond lijn 37 nemen. De deur van de bus was dicht en de buschauffeur was achter het stuur bezig met zijn telefoon. Hij wilde de twee niet binnenlaten en reageerde verbaal agressief. Dat claimen althans de broer en zus. Tijdens een woordenwisseling zou hij hebben geopperd dat de twee "na werktijd maar eens terug moesten komen om het op te lossen".

De ruzie duurde voort en de buschauffeur riep de beveiliging op. De broer en zus zeggen dat ze door vier bewakers zijn aangepakt. De broer werd tegen de grond gewerkt. Dat is ook op film te zien. Een andere chauffeur zou de beveiligers nog tot kalmte hebben gemaand.

Busbedrijf U-OV heeft een totaal andere versie van het verhaal. De broer en zus zouden zich hebben misdragen. Zo zouden ze zo hard op de ruit van de bus hebben geslagen dat de chauffeur zich bedreigd voelde. De broer is aangehouden omdat hij geschopt en geslagen zou hebben.

De politie doet nog onderzoek, laat een woordvoerder weten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht