RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verkeersborden milieuzone Utrecht geven opnieuw verwarring

1/3
UTRECHT -

Opnieuw zorgen verkeersborden van de milieuzone in Utrecht voor verwarring. Bij het einde van de zone in de Kruisstraat suggereert een bord dat automobilisten de busbaan op mogen.

Op de Kruisstraat mogen automobilisten langs de busbaan de stad in, maar in tegenovergestelde richting geldt een inrijverbod. Door met een verkeersbord aan te geven dat de milieuzone daar eindigt, lijkt het alsof alle auto's door mogen rijden, terwijl op het wegdek staat dat daar alleen lijnbussen mogen rijden. De gemeente laat in een reactie weten dat het bord alleen voor taxi's en hulpdiensten is bedoeld en dat het voorlopig blijft staan.


NIEUWE VERKEERSBORDEN

De gemeente Utrecht wordt overigens ook in verlegenheid gebracht door een besluit van verkeersminister Melanie Schultz van Haegen. Die ziet volgens RTL Nieuws af van de invoering van veertien nieuwe verkeersborden. Omdat vanuit de Tweede Kamer kritiek op de milieuzone klinkt is een voorstel voor de complete serie borden ingetrokken. Utrecht heeft vooruitlopend op de invoering al wel diverse van die nieuwe verkeersborden in de stad geplaatst.

Zo staat bij het begin van de Dichtersbaan een nog niet ingevoerd verkeersbord dat aangeeft dat het een weg is die alleen voor bussen bestemd is. De Dichtersbaan is een nieuwe busbaan van de Vondellaan naar het Centraal Station. Wat het uitstel van de invoering betekent is onduidelijk. Wellicht moet Utrecht nieuwe borden plaatsen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -