RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jubileum Met het Oog op Morgen in TivoliVredenburg

UTRECHT -

Het veertigjarig bestaan van het populaire radioprogramma Met het Oog op Morgen wordt met een bijzondere uitzending gevierd in TivoliVredenburg in Utrecht. Het programma wordt op 4 januari uitgezonden vanuit bovenzaal Cloud Nine.

Presentator Chris Kijne blikt dan terug met onder meer Reinhard Mey, de zanger van de vaste tune van het programma van NPO Radio 1, Gute Nacht Freunde. De tune is met een kleine onderbreking al 40 jaar lang iedere avond te horen. Kijne: "De kracht van het Oog is de vaste formule. Als daar te veel aan verandert, dan maak je die kracht kapot." In de zaal zit publiek.

"Het tempo van het programma is minder hoog dan bij het Radio 1 Journaal. We willen naast nieuws en actualiteiten juist achtergronden schetsen en verdieping en wisselen dat af met cultuur en onderwerpen over mooie nieuwe boeken. Dat vergt meer tijd."


LUISTERAARS

Het Oog heeft een vaste schare luisteraars. Eén op de drie radioluisteraars stemt 's avonds laat af op de uitzendingen van Met het Oog op Morgen. Gemiddeld luisteren er 250.000 mensen. Het Oog bezorgt Radio 1 aan het eind van de avond een marktaandeel van 33 procent en dat is hoog voor de zender die gemiddeld 7 procent van de luisteraars aan zich bindt.

Kijne: "Er zijn luisteraars bij die al veertig jaar luisteren. Het is voor een grote groep luisteraars een routine, een baken. Die zetten om 23.00 uur de radio aan en verwachten iets te horen waar ze zich thuis bij voelen", aldus de presentator.


JOURNALISTIEK

Zelf presenteert Kijne het programma al meer dan vijftien jaar, de laatste jaren op maandagavond. "Het is geen personalityshow, want het blijft een journalistiek programma, maar je kunt als presentator wel je eigen kleur geven. Dat er op dat tijdstip een grote groep luisteraars op het programma zit te wachten doet iets met je als presentator, merk ik altijd."

Tijdens de jubilileumuitzending zullen oud-presentatoren onder anderen Hans Wiegel en Dries van Agt interviewen. Live-muziek komt van The Common Linnets.

Overigens is Met het Oog op Morgen niet het enige jubileumprogramma van de NOS. Het NOS Journaal bestaat 5 januari 60 jaar en het Jeugdjournaal 35 jaar.

Behalve met de show in TivoliVredenburg viert de NOS het veertig jarig bestaan met het boek Was ich noch zu sagen hätte. In het boek van Uitgeverij Brandt vertellen veertig presentatoren over hun tijd bij het Oog. Presentator en fotograaf Sacha de Boer maakte portretten bij de reeks interviews.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -