RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vroege drukte bij beste oliebollenbakker

1/8
MAARSSEN - Bakkerij Olink in Maarssen gooit opnieuw hoge ogen in de Oliebollentest van het AD. De zaak staat op nummer twee dit jaar. De eerste klanten stonden even na achten al in de rij. Een van hen bestelde meteen maar honderd oliebollen.

In Maarssen krijg je volgens de jury "een fantastische bol". "Voor je het weet ben je aan de tweede bezig", schrijven de keurmeesters. Olink was in 2012 de nummer één in de test. Dat zorgde voor lange rijen bij de winkel. Er waren destijds afzetlinten nodig om een en ander in goede banen te leiden.

Olink scoort al jaren goed, maar de prijzen en topnoteringen wennen nooit. "Je bent toch trots op het team. Vorig jaar waren we vierde en dan ben je blij dat je nu weer op twee staat", aldus Olink op Radio M Utrecht.

De winnaar is Meesterbakker Voskamp in Spijkenisse. "Knapperig van buiten, luchtig van binnen en een mooie neutrale smaak", aldus de jury die 164 bedrijven bezocht.


BROKKING

In 2014 was Bakkerij Brokking in IJsselstein de beste van het land. Dit jaar staat de zaak op 16 met een 8,5. In de top-10 staat dit jaar nog een oliebollenbakker uit de regio: de oliebollenkraam van restaurant Vroeg in Bunnik bezet stek negen.


SLECHT

De Hollandse Gebakkramen op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht en het Basiliekpad in IJsselstein (op 159 en 163) krijgen er ongenadig van langs. Over de laatste schrijft de jury: "De korst lijkt gemaakt van zeemleer. Smaakt voor kibbeling niet slecht." Over de kraam aan de Straatweg: "Olievulkranen, het vet spuit eruit. Niet te eten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht