RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cel en tbs voor wegpiraat Vreeswijk

1/2
VREESWIJK/RHENEN -

De man uit Rhenen die in juni een dollemansrit maakte door Vreeswijk (Nieuwegein) en Utrecht, krijgt tweehonderd dagen celstraf en tbs met voorwaarden.

De rechter acht hem schuldig aan poging tot zware mishandeling van een automobilist, vernielingen, bedreigingen, rijden onder invloed en bezit van coca´ne.

De 43-jarige man zorgde voor grote opschudding in met name Vreeswijk door helemaal door het lint te gaan achter het stuur. Hij vluchtte weg voor de politie en liet zich door niets of niemand stoppen. Een verslaggever van Bureau Hengeveld zat bij achtervolgende agenten in de auto en filmde alles. Zie hier de beelden.


DOODSLAG

Volgens de rechter is poging tot doodslag niet bewezen. Hij reed weliswaar iemand aan, maar had niet de bedoeling die persoon om het leven te brengen.

Later bleek dat de man tijdens de dollemansrit onder invloed was van coca´ne. Hij heeft de maximale rijontzegging van vijf jaar gekregen.


PROBLEMEN

"De man heeft psychische problemen, forse schulden, problemen in de relationele sfeer en is zwakbegaafd", zegt een woordvoerder van de rechtbank. "Daarom vindt de rechtbank het opleggen van een intensieve en gestructureerde behandeling in de vorm van tbs met voorwaarden noodzakelijk."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -