RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dascha (16) had geen drugs op, wel alcohol

HOLLANDSCHE RADING -

Dascha Graafsma was niet onder invloed van drugs toen ze in Hilversum door een trein werd aangereden en overleed. Dat zegt de politie een maand na haar mysterieuze dood.

Dat blijkt uit onderzoek door het NFI. Uit eerder onderzoek op verzoek van de familie bleek dat in het bloed van het meisje aanwijzingen waren "voor de aanwezigheid van meerdere stoffen die duiden op drugs". Maar dat was volgens de politie slechts een "indicatief onderzoek".

"Op basis van een aanvullend onderzoek aan hetzelfde materiaal komt het NFI tot de conclusie dat de stof GHB weliswaar in het lichaam aanwezig was, maar niet in een hoeveelheid die duidt op het innemen of toedienen van dit middel", aldus de politie. GHB is ook een lichaamseigen stof.

Wel is zeker dat Dascha (16) onder invloed was van alcohol. Verder meldt de politie dat een misdrijf wordt uitgesloten.


DRAMA

Dascha uit Hollandsche Rading werd aangereden door een trein in Hilversum na een avond stappen. Voor haar dood dwaalde ze drie uur lang alleen door de stad. Ze verliet disco Lets get Down zaterdag 28 november om 02:00 uur 's nachts.


ZELFDODING

Het verhaal gaat dat Dascha zelfmoord gepleegd zou hebben, maar haar familie trekt dat ernstig in twijfel. Daarom huurden haar ouders een onderzoeker in die moest checken of Dascha drugs gebruikt zou hebben.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -