RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brandweer druk met autobranden in Utrecht en Amersfoort

1/11
PROVINCIE UTRECHT -

De brandweer is vanmiddag en vanavond al druk geweest met (vuurwerk)incidenten in de provincie. Grote ongelukken zijn niet gebeurd, wel enkele autobranden.

Vuurwerkvandalen zetten rond 19:30 een auto in de fik op De Ganskuijl. Blussers hadden moeite het vuur te doven en werden bekogeld met vuurwerk door een groep jongeren die op de brand waren afgekomen. De politie heeft hen verwijderd.

Ook is een wagen vernield in de Amersfoortse wijk Kruiskamp. Rond 17:30 uur gooiden ze vuurwerk door het achterraam van een auto die op de Van Brakelstraat stond.


AUTOBRANDEN UTRECHT

Ook in Utrecht is het inmiddels schering en inslag. Vooral in de wijk Zuilen, daar was het tot nu toe raak op de Fortlaan, de Jacob Cabeliaustraat en bij het Nijenrodeplantsoen. Inmiddels komen de autobrandmeldingen ook uit andere delen van de stad, zoals Overvecht.

Vorig jaar waren er zo veel autobranden in de stad dat het zelfs leidde tot Kamervragen.


BRAND

Ook was het raak op de Plantage in Utrecht, tussen de Amsterdamsestraatweg en Ondiep. Rond 18:30 uur brak daar brand uit in een flat. Via een zijdeur ging de brandweer naar binnen en kon het vuur snel worden gedoofd. Bij de vorige jaarwisseling was in dezelfde flat ook al een brand, die vermoedelijk was aangestoken door vuurwerk.


BOMEN

In Maarssen stond een woning aan de Gerard Terborchstraat in brand. Niemand raakte gewond. De brandweer was na afloop vooral druk met het ventileren van de woning.

Op het Jaagpad in Leusden konden blussers een brandje in een boom doven met een hogedrukspuit. Voor zover bekend raakte niemand gewond.


OUD-ZUILEN

Ook was het raak bij een boom in een parkje in Oud-Zuilen op de Zuilenselaan. De brandweer had enige moeite om het brandje uit te krijgen. Even na 15:00 uur was het gelukt. De vuurtjes zijn vermoedelijk veroorzaakt door vuurwerk.

In Kamerik (gemeente Woerden) stond rond 17:30 uur een afvalberg bij een boerderij aan de Mijzijde in brand. Of de brand is veroorzaakt door vuurwerk is onbekend.

Bij de Albert Heijn in Mijdrecht rukte de brandweer uit voor een fikkie in een afvalcontainer. In Wilnis (De Ronde Venen) was een brandje in een kledingcontainer.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -