RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oud en Nieuw: 63 autobranden en geweld tegen hulpverleners

1/3
UTRECHT -

In Midden-Nederland zijn tijdens Oud en Nieuw 63 auto's in vlammen opgegaan, een stijging ten opzichte van vorig jaar toen er provinciebreed 48 auto's uitbrandden.

Het merendeel (37) van de voertuigbranden vond plaats in Utrecht. Vorig jaar gingen er 33 auto's in vlammen op in de stad en werden ook Kamervragen gesteld. Dit jaar werden extra maatregelen genomen.

Voorafgaand aan de jaarwisseling zijn drie weken lang twee extra teams van Toezicht en Handhaving ingezet. Van 10 december tot 1 januari traden zij in samenwerking op tegen het vroegtijdig afsteken van vuurwerk en waren extra alert op vuurwerkoverlast en meldingen. De eerste ervaringen van dat team zijn positief.

Tijdens de jaarwisseling, op oudjaarsavond, werd er illegaal vuurwerk in beslag genomen aan de Elektronweg, zijn er boetes uitgedeeld voor het afsteken buiten de afsteektijden en hebben minderjarige jongeren (12-) hun vuurwerk vrijwillig afgestaan na gesprekken met hun ouders. De snelle opvolging van meldingen en het ter plaatse zijn, hadden een preventieve uitwerking, ook voorafgaand aan de jaarwisseling.

Tussen 18.00 uur en 06.00 uur rukte de brandweer uit naar 438 incidenten. In Veenendaal ontstond een grote brand in een flatgebouw. Hierbij viel een zwaargewonde. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

In Amersfoort werd de brandweer tot tweemaal toe geconfronteerd met agressie. Bij één incident is een stoeptegel door het zijraam van een brandweerauto gegooid. Geen van de brandweerlieden raakte daarbij gewond. Bij een ander incident raakte een brandweerman gewond aan zijn been door een vuurpijl. Van beide incidenten wordt aangifte gedaan.

In de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, Loenen en Achterberg (Rhenen) moest de politie ervoor zorgen dat de brandweer veilig aan het werk kon.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -