RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Bolsius: geweld tegen politie en hulpverleners onacceptabel

AMERSFOORT -

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort noemt het geweld tegen politie en hulpverleners tijdens Oud en Nieuw onacceptabel.

"Het algemene beeld is dat de meeste inwoners hebben kunnen genieten van Oud en Nieuw samen met familie, vrienden en/of buren, maar in een aantal buurten was het onrustig", zegt de burgemeester.

"Onacceptabel daarbij is het feit dat hulpverleners en politie zijn bekogeld met vuurwerk. Politie en hulpverleners moeten ongehinderd hun werk kunnen doen. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht voor vernielingen en geweld tegen hulpverleners. Met name in de middag en avond zijn in de wijk De Koppel door groepen jongeren vernielingen gepleegd en is de confrontatie met hulpdiensten gezocht."

"Mijn waardering gaat uit naar alle hulpdiensten, politie, medewerkers van welzijnsorganisaties en vrijwilligers die zich gisteren de hele dag en nacht hebben ingezet voor een goed verloop van Oud en Nieuw."

In Amersfoort werd een motoragent op de Meridiaan donderdagmiddag bestookt met lawinepijlen op de Meridiaan. Een verdachte werd aangehouden. De agent was afgegaan op een melding dat portiekramen werden opgeblazen met vuurwerk. Later moesten de noodramen en de auto van glaszetter het ontgelden.

's Avonds werd op de Merdiaan de brandweer bekogeld met stenen en vuurwerk. Een steen ging door een ruit van de brandweerauto. Niemand raakte gewond. De auto raakte fors beschadigd. De politie stelt nader onderzoek in.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -