RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM behandelt minder Oud en Nieuw-zaken bij snelrechtzitting

PROVINCIE UTRECHT -

Het Openbaar Ministerie heeft dit jaar via snelrecht 22 zaken behandeld die met Oud en Nieuw te maken hadden. Vorig jaar werden via snelrecht nog 39 zaken behandeld die aan de jaarwisseling te koppelen waren. Het ging dit jaar vooral om vuurwerkzaken of mensen die zich gewelddadig gedroegen, waarbij vooral de politie het vaak moest ontgelden.

Bij de zaken die vrijdag werden behandeld, ging het onder meer om het met vuurwerk opblazen van een auto in Doorn en het gooien van vuurwerk naar de politie in De Ronde Venen. Drie meerderjarige verdachten zullen zich maandag voor de rechter moeten verantwoorden tijdens een speciale supersnelrechtzitting. Drie minderjarige verdachten komen er waarschijnlijk met een taakstraf vanaf. Enkele andere verdachten werden met een gewone dagvaarding naar huis gestuurd.

Bij 13 zaken moet nog meer onderzoek worden gepleegd voor er een uitspraak kan worden gedaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verhoren van getuigen of het bekijken van camerabeelden. Of het blijft bij de 22 Oud en Nieuw-zaken is nog maar de vraag: er worden nog aangiftes verwacht. Bijvoorbeeld van de brandweer in Amersfoort, die met vuurwerk en stenen werd bekogeld.

In totaal werden dit jaar 80 verdachten opgepakt. Het Openbaar Ministerie spreekt over specifieke Nieuwjaarszaken als het gaat om openbaar geweld, brandstichting, vuurwerkzaken of het bedreigen van hulpverleners. Bij deze zaken worden hogere straffen geŽist.

Huiselijk geweld of agressie tijdens het uitgaan worden door het OM niet als 'Oud en Nieuw'-zaken gezien, hoewel beide veel voorkwamen dit jaar.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -