"TivoliVredenburg niet goed rolstoeltoegankelijk"

UTRECHT - TivoliVredenburg is niet goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Dat zegt Nicolette van der Drift uit Utrecht in een open brief. Zij schreef de brief na een teleurstellend bezoek in haar rolstoel aan het Oud en Nieuw-feest in het poppodium.
Van der Drift zit in een rolstoel na een val van een mountainbike. Dit weerhoudt haar er niet van om regelmatig naar concerten te gaan in TivoliVredenburg, maar volgens haar is er veel mis met de rolstoeltoegankelijkheid van het poppodium.

TOILETBEZOEK

Omdat de toiletten in TivoliVredenburg niet op dezelfde verdieping als veel van de zalen zitten, moeten mensen in een rolstoel via een lift naar een andere verdieping om daar naar het toilet te gaan. Daarvoor moet echter elke keer een medewerker meelopen, maar die zijn vooral op drukke momenten, zoals tijdens het Oud en Nieuw-feest, niet altijd voor handen.
Gevolg is dat eventjes naar het toilet gaan voor iemand in een rolstoel soms wel een half uur tot veertig minuten duurt. En dat leidt weer tot spanningen bij de vrienden van Van der Drift: "de één helpt altijd en wordt dan weer boos op anderen die nooit helpen."

DREMPELS

Ook zouden er in sommige zalen zoals de Ronda drempels liggen die de zaal voor mensen in een rolstoel ontoegankelijker maken. Door dit alles hield Van der Drift een nare nasmaak over aan het Oud en Nieuw-feest in TivoliVredenburg.
TivoliVredenburg heeft de brief inmiddels ook gelezen en zegt de problemen te herkennen. Het muziektheater neemt daarom contact op met Nicolette om samen te zoeken naar een oplossing.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.