Utrechtse opgepakt na lange achtervolging

UTRECHT - De politie Utrecht heeft woensdagavond na een lange achtervolging door de stad een vrouw in een gestolen auto aangehouden.
De vrouw maakte een verkeersovertreding bij de Neude. Toen agenten haar wilden bekeuren, ging ze er vandoor. Met zwaailicht en sirene zette de politie de achtervolging in.
Ondertussen werd duidelijk dat de auto was gestolen. De achtervolging leidde via de Nobelstraat, Nachtegaalstraat, Maliebaan, Bilstraat, Berekuil naar de Waterlinieweg. Daar reed de vrouw 140 km/u. Ze nam de afslag bij het stadion. Bij de kruising met de Stadionlaan remde de vrouw nog hard, maar ging ze met geblokkeerde wielen rechtdoor. Zij reed tegen een middengeleider en botste tegen een paal.
Het linkervoorportier zat op slot, maar het raampje stond open. Daarop trokken agenten de verdachte, een 20-jarige vrouw uit Utrecht, door het raam uit de auto en boeiden haar. De auto werd in beslag genomen. Het voertuig was eerder op de avond op de Jutfaseweg gestolen.
Naast dat de auto gestolen was, bleek de verdachte niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Bij de ademanalyse blies zij 495 ug/l. De grens voor een beginnend bestuurder is 88 ug/l. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.