RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SP Utrecht stelt vragen over toegankelijkheid TivoliVredenburg voor rolstoelers

UTRECHT -

TivoliVredenburg moet rolstoelvriendelijker worden. Dat vinden VVD en SP in Utrecht. Ze reageren op een brief van een rolstoelgebruikster, die klaagde over de situatie voor mensen in een rolstoel in het Utrechtse poppodium.

Zo moeten ze via een lift naar het toilet en daarvoor moet elke keer een medewerker mee. Daardoor kan een gang naar het toilet, soms wel een half uur duren. Ook zou TivoliVredenburg te veel drempels hebben.


SCHRIFTELIJKE VRAGEN SP

De SP stelt schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders, naar aanleiding van de brief. "Dat zijn toch ontwerpfouten en achteraf aanpassen is duur, maar kleine aanpassingen moeten toch mogelijk zijn", aldus fractievoorzitter Tim Schipper.

De VVD maakt zich ook zorgen, maar vindt dat Tivoli Vredenburg dat vooral zelf goed moet organiseren. Raadslid Andrť van Schie: "Ze moeten zorgen dat, ook op drukke momenten zoals bij zo'n nieuwjaarsfeest, er genoeg mensen beschikbaar zijn om iedereen te helpen die hulp nodig heeft."


TELEURSTELLEND BEZOEK

Nicolette van der Drift schreef de brief na een teleurstellend bezoek in haar rolstoel aan het Oud en Nieuw-feest in het poppodium. Zij zit in een rolstoel na een val van een mountainbike. Ondanks dat gaat ze nog regelmatig naar concerten in TivoliVredenburg, maar volgens haar kan er veel verbeterd worden aan de rolstoeltoegankelijkheid van het poppodium.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -