RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse politiek wil opheldering over autobranden

UTRECHT -

Politieke partijen in Utrecht balen ervan dat er tijdens de jaarwisseling tientallen auto' in vlammen zijn opgegaan. De VVD heeft daarom schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

Zo wil de partij weten hoe de branden volgend jaar voorkomen kunnen worden. Tijdens oud en nieuw gingen 37 voertuigen in vlammen op. Dat zijn er vier meer dan vorig jaar.


ARRESTATIES

"Het is ook lastig om mensen op te pakken, omdat het bewijsmateriaal letterlijk is verbrand. Toch vind ik dat we alles op alles moeten zetten. Want het is gewoon te belachelijk dat bewoners en ondernemers hun auto's moeten verstoppen tijdens de jaarwisseling", aldus raadslid Queeny Rajkowski.

Volgens het AD gaan D66 en de PvdA ook actie ondernemen. Zij willen met burgemeester Van Zanen in gesprek.


WAARSCHUWING

Van Zanen gaf vorig jaar in november al aan, dat hij waarschuwingsbrieven ging sturen naar jongeren die tijdens de jaarwisseling in de fout waren gegaan. Dat was een van de maatregelen die het Utrechtse stadsbestuur aankondigde tegen de autobrandenterreur tijdens Oud en Nieuw.

De VVD stelt ook vragen over de aanhouding van jongeren in Overvecht. Volgens raadslid Rajkowski is er een groep die al jaren de Utrechtse Theemsdreef terroriseert door aggressief gedrag en vernielingen. Volgens de VVD wordt het nu tijd dat de gemeente die groep gaat aanpakken, omdat de overlast steeds erger wordt.

In totaal zijn er tijdens de jaarwisseling tientallen mensen aangehouden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -